Högrevsfärs
Produktbeskrivning
Produktbeskrivning
Om varumärket
Svenskt kött sedan 1911 Kött från svenska gårdar Köttet kommer från djur uppfödda på svenska gårdar, med slakt, styckning och paketering i Dalsjöfors utanför Borås. Med över hundra års erfarenhet, goda kunskaper och starka relationer till lantbrukare, erbjuds svenskt kvalitetskött för matlagning. Djurhållning & transporter Att äta kött innebär ett ansvar för djurens välbefinnande och hantering. Kortare transporter och ambitiöst djurskydd är svensk standard. Dalsjöfors producerar kött på ett ansvarsfullt sätt och bidrar till högkvalitativa livsmedel. Hållbart lantbruk Nära samarbete med lantbrukare är en grundprincip. God miljö och djuromsorg är centralt. Betande djur bidrar till biologisk mångfald och bevarar öppna landskap. Valet av svenskt kött stödjer lantbrukare och säkrar landets matförsörjning. Dalsjöfors – kött för njutning Historien om Dalsjöfors kött sträcker sig tillbaka till 1911. Torsten Larsson startade verksamheten med fokus på kvalitetskött. Idag drivs allt i samma ursprungsanda, med stolthet över arvet. Hållbar utveckling Hållbarhet och långsiktighet är avgörande. Genom hela värdekedjan strävas efter ansvarsfull produktion. Minskad klimatpåverkan uppnås genom att reducera energi- och vattenförbrukning samt förbättra förpackningar och transporter. Kött från Sverige Alla produkter är märkta med Kött från Sveriges sigill. Den svenska grundidén är att djuren lever naturligt. Noggrant arbete från bönder skapar unika produkter. Dalsjöfors är en del av KLS, som samarbetar med över 6 000 svenska lantbrukare. Verksamheten bedrivs på åtta orter i Sverige, och ingår i Danish Crown Group, en ledande livsmedelskoncern i Europa.